CAW Boom Mechelen Lier

U bent hier

Iedereen heeft het wel eens moeilijk

man met baard en muts

Blijf er niet mee zitten

Je kan met elke vraag terecht in CAW Boom Mechelen Lier.

Heb je persoonlijke problemen of zijn er moeilijkheden in je gezin, familie of omgeving? Dan kan je terecht bij CAW Boom Mechelen Lier. Het aanbod van het CAW is uitgebreid. Enkele gesprekken of een langdurige begeleiding, opvangmogelijkheden, een aanbod voor jongeren, hulp aan slachtoffers, woonbegeleiding,… Elke situatie is verschillend, iedereen heeft andere noden. Het CAW is er voor iedereen.

Het onthaal luistert naar je verhaal

Zit je met een vraag of probleem? Neem contact op met het onthaal van CAW Boom Mechelen Lier. In het onthaal bekijken hulpverleners samen met jou hoe ze je verder kunnen helpen.

Hoe werkt het CAW?

  • Je stapt gewoon binnen met je vraag, of je maakt een afspraak, je belt 015 695 695, je mailt of je chat. Als je dat wil, kan je anoniem contact met ons opnemen.
  • Een hulpverlener geeft je advies, informatie en praktische hulp. Maar luistert vooral naar je verhaal. In een aantal gesprekken komen we samen al een hele stap vooruit.
  • Als je daarna nog hulp wil, is een verdere begeleiding mogelijk.
  • De gesprekken zijn altijd gratis. Enkel wanneer je opvang nodig hebt, betaal je een dagprijs. Als je hiervoor te weinig middelen hebt, betaalt het OCMW dit verblijf voor je. 
  • We respecteren altijd je eigen keuzes. Je kiest zelf of je geholpen wil worden en op welke manier. We kijken altijd naar je mogelijkheden en passen ons zoveel mogelijk aan jou aan. 
  • Wanneer je contact met ons opneemt verwerken we jouw informatie in een dossier. Je mag er op rekenen dat we discreet en zorgvuldig omgaan met je informatie. Meer weten over hoe wij omgaan met je dossier?

Buiten de openingsuren kan je steeds contact opnemen met Tele-Onthaal op het nummer 106. Dit nummer is 24/24 en 7 dagen op 7 bereikbaar.

Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer 101. Heb je dringend medische hulp nodig, bel dan onmiddellijk het alarmnummer 112.

Zit je in een situatie van misbruik, geweld of kindermishandeling, of ken je iemand die in zo’n situatie zit? Bel het gratis telefoonnummer 1712 voor informatie en advies.