CAW Boom Mechelen Lier

U bent hier

JAC en Kaizen helpen jongvolwassenen in project KaJac

28.07

JAC en Kaizen helpen jongvolwassenen in project KaJac

Sinds het schrijnende verhaal van Jordy in Gent, is er veel beweging in de sectoren Jongerenwelzijn en (jong)volwassenhulpverlening. De overgang van jeugdhulp naar volwassenenhulp is voor veel jongvolwassenen vaak problematisch. Zo ook voor Jordy, die uiteindelijk alleen in een tentje in de Blaarmeersen gestorven is. In Bonheiden wil het project KaJac dit probleem aanpakken.

Het JAC (jongerenaanbod van CAW Boom Mechelen Lier) en Kaizen (project van Jeugddorp) willen het kantelmoment tussen -18 en +18 zo goed mogelijk laten verlopen.
We doen dit sinds begin juli door in een huis van Jeugddorp woonbegeleidingen aan te bieden. Vier kwetsbare jongeren tussen 17 en 23 jaar kunnen tijdelijk in het huis verblijven. Medewerkers van Kaizen en hulpverleners van het JAC bieden hen daar zorg op maat. Ze begeleiden de jongeren naar een stabiele en langdurige woonsituatie en zorgen voor een integrale ondersteuning. Door de krachten te bundelen met Kaizen en regionale OCMW’s, kunnen we deze moeilijke periode voor jongvolwassenen overbruggen.

De doelgroep van KaJac zijn jongeren die zorginstellingen (jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg,…) verlaten, maar nog niet toe zijn aan volledige zelfstandigheid. Deze jongeren kunnen 6 tot 12 maanden blijven in de KaJac. We werken tijdens die periode met de eigen krachten van de jongeren, versterken hun mogelijkheden en helpen hen verder op weg.

Ook na de periode in de KaJac is er begeleiding mogelijk. De jongeren kunnen verder bij het JAC begeleid worden. Die begeleiding kan al starten wanneer de jongere nog in de KaJac verblijft. Op die manier zorgen we voor een vlotte overgangsperiode naar het zelfstandig wonen.

Alle info over het project vind je hier.
Alle info over het JAC vind je hier. Voor Kaizen moet je hier zijn.